First Look

I lördags gjorde jag något nytt och det blev en succ’e. Innan jag går in på vad som var nytt, låt mig först får förklara begreppet First Look.

Det hela handlar om att man inte sett varandra… sedan dagen innan eller sedan man gjorde sig i ordning. Ingen vet exakt vad den andre skall ha på sig. Grunder är såklart bestämda sedan innan, vilken färg klänningen skall ha, färg på fluga och andra tillbehör. Det är väl mer exakt hur klänningen ser ut som bara bruden vet och hur håret är uppsatt.

Vanligt är då att mannen står på en plats man gemensamt har bestämt, med ryggen åt det håll som kvinnan kommer. (Här vill jag lägga in en liten notering; det står mannen och kvinnan bara för att 95% av de par jag får äran att fotografera har de könen) När kvinnan sedan kommer fram till mannen knackar hon honom på axeln och de ser varandra för första gången den dagen. En ibland väldigt känslosam stund och alltid väldigt fin stund.

Då jag en månad före bröllopsdagen träffade paret frågade jag paret om vi inte kunde göra något annorlunda. Jag berättade min tanke och de blev genast förtjusta, det blev bestämt!

Det var den 7 september i lördags, paret firade sin bröllopsdag på 7 sjöar och båda gånger vi setts före bröllopsdagen har jag (enligt bruden som räknat) gett dem 7 uppgifter under fotograferingen. Om jag förstod det rätt så fanns det fler saker på 7 som också hörde till deras bröllopsdag och som jag inte frågade om. Så när jag sa att jag skulle skriva frågor till dem som de skulle svara på bad de mig att göra 7 st.

Frågor om kärlek, framtid och lite personligt bus fick det bli och så här blev svaret från bruden då hon läst frågorna:

…Åh vilka frågor! De både värmde och fick oss att skratta rakt ut (tror du vet vilken fråga det kan vara).

Som alltid gör du hela denna upplevelsen än mer magisk - Det har vi sedan tidigare bildbevis på<3…

Bröllopsdagen kom och såhär gjorde vi. Jag bara älskar det, personliga kärleksbrev till varandra och ett fint ögonblick.

smygtitt bröllopsbilder Madeleine Niklars 2019 Sju Sjöar fotograf Mii Belle Photo Malin Richardsson miibellephoto (4).jpg
smygtitt bröllopsbilder Madeleine Niklars 2019 Sju Sjöar fotograf Mii Belle Photo Malin Richardsson miibellephoto (10).jpg

En fin stund blev det.

Tack för att du tittade in.

kram Malin