Jaaa! Eller...

Ibland är det bara så svårt att bryta mönster och ibland är det hur lätt som helst. Veckans ämne i insta utmaningen är: “Säga Ja” och jag säger Ja till att vara mer här och nu, Ja till fler äventyr och Ja till mer spontanitet.

Sagt och gjort. När min dotter kom och frågade om inte bara hon och jag kunde åka iväg på något blev svaret solklart Ja. Men vart? Hur? Mitt i högsäsongen har jag begränsat med dagar att spontant sticka iväg, så jag frågade henne vad hon mest vill få ut av resan.

  • Åka bil med dig

  • Ta bilder på någon strand

  • Morgon-Yoga på stranden

Hon fick i uppgift att se ut bra fotovänliga platser - Danmark nästa!

För att öka vår spontana känsla började vi fantisera om att sova i bilen, vakna på en strand… Vi packade ner drömfångare och ljusslinga först av allt. Sova med stil var nr 1. Mannen i huset fick oss motvilligt att ta med tältet efter upplysningen om att sova i bilden inte bara ger dålig luft utan också skapar möjligheter för busar att besöka oss. Men de två madrasser som redan packats in i bilen skulle absolut med! Vi tänker INTE sova hårt!

Hela resan ner till Malmö pratade vi, planerade hur vi skulle köpa en gammal hippibuss och bo i, ta med Wille på olika platser runt om i landet (och Norge … älskar naturen där!!!). Kanske kunde man köpa en Van? Vi hittade coola tält man kan koppla till olika bilar, takboxar med sovlatser… Hela vår värld skulle bli annorlunda och jag kände hur hela jag redan efter bara en dag var så mycket mer äventyrlig än tidigare.

Vädret vände, de soliga dagarna verkade gå mot sitt slut precis när vi bestämde oss för att resa… sååå typiskt. Vår resplan ändrades och vi bestämde att solen får leda vägen, inte platserna. Första målet blev Mön, den lilla söta ön söder om Köpenhamn. Där skall det finnas en strand med vita berg som är superhöga… skulle bli en riktigt cool bild. Man ska ju alltid reka lite innan fotograferingen (haha) sagt och gjort, vi parkerade och gick för att “bara kolla in stället”, imorgon skulle vi fotografera.

1,2 km med nästan enbart trappor… har du någon aning om hur mina softa-promenader-med-hunden-ben mådde? Bådas ben skakade när vi stod stilla… helt galet. Vi konstaterade att vi inte är världens smartaste människor, men det är okej för vi får på detta sättet starka kroppar. Vacker plats, dags att gå upp. Jag tror jag såg värre ut än vad det var, men om någon frågat mig om jag nyss duschat hade svaret kanske blivit Ja. Totalt genomsvett, fy rackans vilka jobbiga trappor!

Campingen låg nära och tältet åkte upp snabbt och lätt. Madrasser, täcke och kudde var på plats, drömfångare i taket och två ljusslingor som gjorde allt precis så där mysigt som vi tänkt oss. Just precis då kändes livet heeelt perfekt!

Kvällsyoga på stranden, ett snabbt bad i ett kallt hav och en vacker solnedgång. Kan livet bli bättre?


danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 2 800.jpg
danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 6.jpgNatten kom, ugglor, syrsor, rådjur eller räv eller något som skrek som ett barn, kylig natt och dimma som gjorde att allt kändes fuktigt på morgonen. Det blev inte många timmars sömn och visst, madrasserna var bra mycket bättre än liggunderlag men min kropp kändes som om jag var typ 90 år.

Upp och hoppa, ny dag, nya möjligheter. Glömde tandkrämen i tältet, bara att gå de hundra meter tillbaka för att hämta, mobilen som signalerar att den nästan är helt urladdad, magen som är lika tom. Lång frulle i det lilla kök campingen hade… allt för att hinna ladda mobilerna. Duschar som ja… kanske inte riktigt var vår grej även om jag tror många campingar har mycket värre än det här. Att ha en mage som bara tycker om att gå på toa hemma börjar redan nu kännas som ett problem. Det var i den stunden vi kände det båda två… det här är inget för oss. En natt och vi var besegrade. Drömmen om det romantiska campinglivet var inte alls som vi tänkt oss. Sagt och gjort, vi bokade ett hotellrum!

Innan vi for mot Köpenhamn och den lyx vi nu såg fram emot så hade vi några saker som skulle avklaras. Först på listan stod det en promenad till stranden igen och ta några bilder. Kroppen kändes rätt okej efter gårdagens trappgång, trodde nog det skulle kännas mer i benen än vad det gjorde.Mii Belle Photo säger Ja med fotograf Malin Richardsson danmark 800.jpg
danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 5.jpg

Lika varm denna gången då jag kom upp, men glad och skönt matt i kroppen. Vi åkte mot en strand för att sola och äta lunch. Precis när vi kom fram gick solen i moln, vinden ökade. Lunch blev det bakom några sanddynor, men den där mysiga slappa stunden av att bara vara uteblev. Vi åkte istället mot Köpenhamn och det fyrstjärniga hotell vi bokat rum på. … hemma! Kanske inte riktigt hemma men åh vad det här kändes mer som vi. Kvällsmat på en restaurang inne i stan, sitta och se på folk, strosa runt för att sedan ta godis med oss i sängen och se på Safe Haven. Nu är livet på topp igen!

danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 3.jpg
Jag vet inte hur det är annars men under den veckan som jag ganska intensivt följt vädret i Danmark har det växlat från 0% regn till 74mm/h… det är sant, en dag stod det 74!!! (dagen efter var det ändrat till 35mm/h… fortfarande för mycket för oss). Denna dag var det regn överallt! … ingen strand, inga bilder… prefekt dag för shopping! Fem timmar på Emporia fick oss att längta hem. Sagt och gjort, vår resa var över. Huuur mysig som helst är det att bara vara tillsammans, att prata och bara vara. Jag kommer för alltid och alltid säga JA oftare till spontana äventyr!

Fin söndag till dig.

kram Malin