Ge Bort

Så här ser det ut när jag ger bort kundernas bilder

Så här ser det ut när jag ger bort kundernas bilder

Det är söndag och det innebär insta challange #mittsommarjag. Veckans tema var Ge Bort.

Tid är något som jag upplever att människor i min omgivning har lite av. Jag kan bara gå till mig själv, tid är något jag planerar över noga, något jag prioriterar på olika sätt. Det är också därför jag uppskattar när någon ger tid.

Att ge tid kan göras på olika sätt. Att aktivt vara med någon, lyssna och bygga relationen är nog finast av allt, men kanske uppfattas det konstigt om man kommer till kalaset utan något med sig…. de får ju min tid * ha ha*.

Till våra vuxna vänner älskar vi att ge bort mat. Temakorgar beroende på vem personen är och ibland kombineras det med något hemmagjort, saft, marmelad eller som här granola.

Så här gör jag min granola

Jag blir lite som ett barn, öppnar skåpet och ser vad vi har hemma. Jag älskar att bara plocka det som finns i skåpet, inte behöva tänka på mått utan låta ögat se vad som blir en rimlig balans av allt. Grunden är alltid havregryn.

Blanda lite vatten, olja och honung i en kopp och häll över havregrynen.

In i ugnen 200 grader i ca 10 min tills de blir gyllenbruna.

Ibland åker Dinkelflingor och / eller Rågflingor också med in i ugnen. När den sedan kommer ut blandar jag havregrynen med Vetegroddar, Hirsflingor, Russin, Gojibär, Kokosflingor, olika fröer. Ibland kryddar jag med ingefära och kanel, ibland med kardemumma.

Jag gör likadant då jag bakar bröd!

Jag gav mina inne växter en spa dag utomhus!

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (1).jpg
mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (3).jpg
självbevattning… såååå bra! Trots det kan de behöva lite spa :)

självbevattning… såååå bra! Trots det kan de behöva lite spa :)

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (7).jpg

Min hjälpsamma kille :)

Mannen fick en lite lapp i veckan då han skulle på affärsresa. Jag försöker gömma små lappar då och då till honom, bara en lien tanke med kärlek.

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (21).jpg

Tema nästa söndag: Vill förbättra

Jag har länge, så länge jag minns varit nååågot sämre på att organisera... vårt förråd. Min man skulle nog säga att jag inte besitter förmågan alls när det kommer till förrådet *haha*. Det kan också handla om prioriteringar. Trots detta så hittar jag. Så fort någon behöver något så frågar de mig och trots att saken inte varit framme på flera år så vet jag var den finns. Mitt problem är inte att jag inte har koll eller att jag inte känner mig strukturerad, jag är det bara inte på samma sätt som resten av i familj. Det är något jag verkligen vill förbättra hos mig själv. Därför har mannen och jag utmanat oss själva (inte så mycket utmaning för honom kanske, vi får se) att gå igenom i stort sätt hela vårt hem på 30 dagar.

Min absoluta favorit #thebestever är Pick Up Limes på YouTube. Jag skulle kunna berätta hur mycket hon inspirerar men jag väljer att låta dig se om hon är något för dig. Klippet i länken är ett tag sedan hon gjorde men det är först nu som tiden är inne för mig att anta utmaningen. Kanske är det något som passar dig också?

Har du något du vill förbättra? Färgen på huset? Ny jord till blommorna eller kanske komma i sommarträningsmood. Jag ser fram emot att höra mer om det om drygt en vecka.

Har du inte hört om utmaningen innan? Det är lugnt! HÄR finns info :)

Igår hade jag heldags bröllop vilket idag innebär trött kropp och extremt trötta ben/fötter. Idag ger jag inte bort så mycket, idag ger jag mig själv en ledig dag.

Fin söndag till er!

kram Malin