Är jag kanske lite galen?

ig 1år.jpg

Är jag kanske lite galen...? Du får avgöra… här är min story:

Drömmen om studio hade funnit länge, för hur ska man kunna leva på sitt fotointresse med ett klimat som detta utan att ha regnskydd? Det finns sätt, jag har provat men det fattades något, kändes aldrig helt rätt. Ett litet sidospår till detta är att jag är född i Varberg och flyttat till Horred som vuxen. Som Varbergare är det inte Skene och Borås man åker mest till, det är liksom åt “fel håll”. Så trots att jag bodde tio år i Horred (grann by till Skene) hade jag nästan aldrig varit i Skene. Jag hade därför ingen aning om vad som väntade mig när jag i god tro att jag skulle köpa ett gymkort till min dotter blev totalt tok kär… i en lokal. Min sambo kände till att fenomenet “kär i olika platser” ingick i mitt vokabulär sedan jag för drygt tolv år sedan mer aktivt började fotografera, men att jag skulle falla så mycket för en lokal trodde han nog inte.

Fönstren, ljuset, ytan… När jag i en vecka insåg att jag inte kunde skaka av mig tanken beslutade jag mig för att ringa hyresvärden. Jo visst fanns det tomma lokaler att hyra i denna nedlagda syfabrik.

Jag tittade och Boom! Det var kört!

Det fanns inget jag kunde göra för att sluta tänka på lokalen jag sett och efter ytterligare en vecka skrev vi kontrakt.

Nu öppnade sig en helt ny värld. Jag som kände mig ganska trygg som bröllopsfotograf efter de fem år och över 50 bröllop jag fotograferat… nu insåg jag att det här var något helt annat. Allt var nytt, allt från ljus, hur man skall få ett rum att inte kännas som en studio utan mindre instängt och mer levande. Kan jag dirigera kunderna på samma sätt som jag gjort tidigare? Priser, produkter… så mycket frågor! Jag hade en vision, men hur skulle jag göra för att få det IRL? Prova, utvärdera, prova igen, gå utbildningar och en hel del sökande efter den information jag behövde för att finna mig själv på detta nya ställe. Det tog ett litet tag men nu är jag hemma! Jag har funnit mig själv i lokalen och det arbetssättet.

Jag älskar känslan när jag sätter nyckeln i dörren, öppnar… min studio. Är ännu mer kär i den nu än då.

Nu fyller studion 1 år… galen eller inte, jag är i alla fall så stolt över mig själv att jag följer min dröm och jag kan inte vänta tills du får se den.

På lördag är det öppet hus kl 10-13, kom bara förbi, titta och ta lite fika.

Kanske förstår du också vad jag menar att jag blev kär när du ser lokalen. Klockan 11 kommer jag ha ett kort föredrag om mitt sätt att arbeta, hur denna teknik av fotografering gårtill och vem den kan passar för. Ni får gärna komma fram och ställa frågor eller bara titta in. Det finns ett gäng erbjudanden upptryckta och när de är slut är de slut. Sen kan du ju alltid göra en bedömning över om jag är galen eller inte? ;)

Jag blir jätteglad för kommentarer, du får gärna bjuda på en. Fortsatt fin söndag till dig!

kram Malin

välkommen till Mii Belle Photo i Skene med fotograf Malin Richardsson familj gravid newborn skene kinna borås Kungsbacka.jpg