Är jag kanske lite galen?

ig 1år.jpg

Är jag kanske lite galen...? Du får avgöra… här är min story:

Drömmen om studio hade funnit länge, för hur ska man kunna leva på sitt fotointresse med ett klimat som detta utan att ha regnskydd? Det finns sätt, jag har provat men det fattades något, kändes aldrig helt rätt. Ett litet sidospår till detta är att jag är född i Varberg och flyttat till Horred som vuxen. Som Varbergare är det inte Skene och Borås man åker mest till, det är liksom åt “fel håll”. Så trots att jag bodde tio år i Horred (grann by till Skene) hade jag nästan aldrig varit i Skene. Jag hade därför ingen aning om vad som väntade mig när jag i god tro att jag skulle köpa ett gymkort till min dotter blev totalt tok kär… i en lokal. Min sambo kände till att fenomenet “kär i olika platser” ingick i mitt vokabulär sedan jag för drygt tolv år sedan mer aktivt började fotografera, men att jag skulle falla så mycket för en lokal trodde han nog inte.

Fönstren, ljuset, ytan… När jag i en vecka insåg att jag inte kunde skaka av mig tanken beslutade jag mig för att ringa hyresvärden. Jo visst fanns det tomma lokaler att hyra i denna nedlagda syfabrik.

Jag tittade och Boom! Det var kört!

Det fanns inget jag kunde göra för att sluta tänka på lokalen jag sett och efter ytterligare en vecka skrev vi kontrakt.

Nu öppnade sig en helt ny värld. Jag som kände mig ganska trygg som bröllopsfotograf efter de fem år och över 50 bröllop jag fotograferat… nu insåg jag att det här var något helt annat. Allt var nytt, allt från ljus, hur man skall få ett rum att inte kännas som en studio utan mindre instängt och mer levande. Kan jag dirigera kunderna på samma sätt som jag gjort tidigare? Priser, produkter… så mycket frågor! Jag hade en vision, men hur skulle jag göra för att få det IRL? Prova, utvärdera, prova igen, gå utbildningar och en hel del sökande efter den information jag behövde för att finna mig själv på detta nya ställe. Det tog ett litet tag men nu är jag hemma! Jag har funnit mig själv i lokalen och det arbetssättet.

Jag älskar känslan när jag sätter nyckeln i dörren, öppnar… min studio. Är ännu mer kär i den nu än då.

Nu fyller studion 1 år… galen eller inte, jag är i alla fall så stolt över mig själv att jag följer min dröm och jag kan inte vänta tills du får se den.

På lördag är det öppet hus kl 10-13, kom bara förbi, titta och ta lite fika.

Kanske förstår du också vad jag menar att jag blev kär när du ser lokalen. Klockan 11 kommer jag ha ett kort föredrag om mitt sätt att arbeta, hur denna teknik av fotografering gårtill och vem den kan passar för. Ni får gärna komma fram och ställa frågor eller bara titta in. Det finns ett gäng erbjudanden upptryckta och när de är slut är de slut. Sen kan du ju alltid göra en bedömning över om jag är galen eller inte? ;)

Jag blir jätteglad för kommentarer, du får gärna bjuda på en. Fortsatt fin söndag till dig!

kram Malin

välkommen till Mii Belle Photo i Skene med fotograf Malin Richardsson familj gravid newborn skene kinna borås Kungsbacka.jpg

JUL 2 0 1 9

Jul 2019 är i softa färger, med naturmaterial som skapar en skön känsla och där ni som familj kommer fram på ett fint sätt. Genom att alternera platserna från den vita mattan med jul i bakgrunden till puffen i ett mysigt kryp in får ni två miljöer i en. Det ger er inte bara “juliga bilder”

JULKORTS ERBJUDANDE


Lördagen den 19 okt
30 min fotografering
695 krMiljö: "Julmys"
Det ingår en bonus check på 350 kr

Begränsat antal bokningar!!!
Checken går endast att använda till produkter för den fotograferingen.

Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden.

Lite små busiga överraskningar finns det gömda och

som om det inte skulle vara nog…

ett paket är till er!

miibellephoto.se skene studio fotograf 2019 höst jul (13).jpg

Bonus check till er!

mii belle photo miibellephoto.se fotograf familj bröllop gravid new born skene kinna borås göteborg kungsbacka guld gold (12).jpg

Efter sex år som bröllopsfotograf är det för mig självklart att det måste ingå något om du köper en fotografering. Alla bröllopspar har i alla år fått ett usb minne med sina bilder och många paket har innehållit en fotobok.

När jag startade studion… ny värld för mig… kikade hur andra gjorde och insåg att det var ytterst få som tänkte som jag. Jag har sagt det förr och säger det igen:

Finns inte vägen får du skapa dig en egen… allt börja med en stig!

Jag sa till mig själv: “Du är ju faktiskt chef på ditt företag (Vd kan man nog bara kalla sig om man har AB bolag :) ) och som chef kan du göra vad du vill! Så var det bestämt! Jag hade velat att det ingick bilder om jag gick till en fotograf, så jag tänker att mina kunder vill det också.

Som kund i studion får du en ask med bilder, där jag som en bonus lägger ner två av mina favoriter i asken(bara för att jag kan).

NYTT är för dig som fotograferar dig i studion/familj ute … är att du får en bonuscheck på en summa som ni får använda till vilka produkter ni vill. Det innebär att ni kan välja utskrifter eller betala en del av någon produkt så som en fotobok. Det är dina önskemål som styr.

Bonuscheckarna har olika värde beroende på vilket paket du väljer. Checkarna har en giltighetstid på 1-2 veckor beroende på paket och det bästa av allt…

… bokar du under september månad får du dubbla checkar!!!

Fortsatt fin helg till dig!

kram Malin

(Vd light på Mii Belle Photo)

First Look

I lördags gjorde jag något nytt och det blev en succ’e. Innan jag går in på vad som var nytt, låt mig först får förklara begreppet First Look.

Det hela handlar om att man inte sett varandra… sedan dagen innan eller sedan man gjorde sig i ordning. Ingen vet exakt vad den andre skall ha på sig. Grunder är såklart bestämda sedan innan, vilken färg klänningen skall ha, färg på fluga och andra tillbehör. Det är väl mer exakt hur klänningen ser ut som bara bruden vet och hur håret är uppsatt.

Vanligt är då att mannen står på en plats man gemensamt har bestämt, med ryggen åt det håll som kvinnan kommer. (Här vill jag lägga in en liten notering; det står mannen och kvinnan bara för att 95% av de par jag får äran att fotografera har de könen) När kvinnan sedan kommer fram till mannen knackar hon honom på axeln och de ser varandra för första gången den dagen. En ibland väldigt känslosam stund och alltid väldigt fin stund.

Då jag en månad före bröllopsdagen träffade paret frågade jag paret om vi inte kunde göra något annorlunda. Jag berättade min tanke och de blev genast förtjusta, det blev bestämt!

Det var den 7 september i lördags, paret firade sin bröllopsdag på 7 sjöar och båda gånger vi setts före bröllopsdagen har jag (enligt bruden som räknat) gett dem 7 uppgifter under fotograferingen. Om jag förstod det rätt så fanns det fler saker på 7 som också hörde till deras bröllopsdag och som jag inte frågade om. Så när jag sa att jag skulle skriva frågor till dem som de skulle svara på bad de mig att göra 7 st.

Frågor om kärlek, framtid och lite personligt bus fick det bli och så här blev svaret från bruden då hon läst frågorna:

…Åh vilka frågor! De både värmde och fick oss att skratta rakt ut (tror du vet vilken fråga det kan vara).

Som alltid gör du hela denna upplevelsen än mer magisk - Det har vi sedan tidigare bildbevis på<3…

Bröllopsdagen kom och såhär gjorde vi. Jag bara älskar det, personliga kärleksbrev till varandra och ett fint ögonblick.

smygtitt bröllopsbilder Madeleine Niklars 2019 Sju Sjöar fotograf Mii Belle Photo Malin Richardsson miibellephoto (4).jpg
smygtitt bröllopsbilder Madeleine Niklars 2019 Sju Sjöar fotograf Mii Belle Photo Malin Richardsson miibellephoto (10).jpg

En fin stund blev det.

Tack för att du tittade in.

kram Malin

Sanna & Adam

Sanna och Adam… vilken dag! Trots den varma sommaren var det hot om regn hela dagen… det sprack upp det blev en fantastisk dag att minnas. Detta varma kärleksfulla par som många under kvällens gång sa var så olika… va? Det jag såg var deras sett att se på varandra och den kärlek och respekt de visar.


Jag träffade dem för första gången ett år före bröllopsdagen för en lära känna träff, Pre Shoot One

Sanna och Adam Horred 2018 bröllopsfotograf Fröken Foto Malin Richardsson (18).jpg
Sanna och Adam Horred 2018 bröllopsfotograf Fröken Foto Malin Richardsson (19).jpg
Sanna och Adam Horred 2018 bröllopsfotograf Fröken Foto Malin Richardsson (40).jpg

Ett år av planering gick och vi sågs igen, Pre Shoot Meeting. Träffen då jag skulle få veta alla deras planer för bröllopsdagen… efter den träffen kunde jag inte vänta tills bröllopsdagen skulle komma!

Sanna och Adam pre shoot 2019 bröllop fotograf Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto (7).jpg
Sanna och Adam pre shoot 2019 bröllop fotograf Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto (26).jpg


Bröllopsdagen

Stort tack till er, Sanna och Adam för att jag fick förtroendet att fotografera er bröllopsdag.

Adele

välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (48).jpg

Välkommen lilla fina Adele!


Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-40.jpg
Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-49.jpg
Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-45.jpg

I början på sommaren kom de till min studio. En varm och kärleksfull familj som väntade en liten. Den blivande storasystern var till en början lite skeptisk sådär som 2½ åringar kan vara för främmande människor som försöker vara roliga * haha * Jag lyckades till slut att fånga hennes intresse… åh jag bara älskar mitt jobb! Älskar när jag får anstränga mig lite och låta barnen få styra (till en viss del ;) )

Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-38.jpg
Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-21.jpg
Någon Ny hos mii belle photo med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås-39.jpgSå till slut kom hon denna lilla vackra varelse.

Adele.välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (24).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (30).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (63).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (62).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (45).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (46).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (64).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (69).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (71).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (90).jpg
välkommen Adele new born fotografering hos Mii Belle Photo Skene fotograf Malin Richardsson (93).jpg

Genom att familjen är i samma miljö båda tillfällena skapar det en känsla av harmoni då man senare sätter upp bilder från båda fotograferingarna. Detta är bara en typ av miljö, det finns många olika varianter att välja på.


OM du skulle ha missat så kommer det på lördag ett nytt Nyhetsbrev ut… fullt av nyheter och kul saker som händer! Missa inte!Jag hoppas ni har en fortsatt underbar dag!

kram Malin

Jaaa! Eller...

Ibland är det bara så svårt att bryta mönster och ibland är det hur lätt som helst. Veckans ämne i insta utmaningen är: “Säga Ja” och jag säger Ja till att vara mer här och nu, Ja till fler äventyr och Ja till mer spontanitet.

Sagt och gjort. När min dotter kom och frågade om inte bara hon och jag kunde åka iväg på något blev svaret solklart Ja. Men vart? Hur? Mitt i högsäsongen har jag begränsat med dagar att spontant sticka iväg, så jag frågade henne vad hon mest vill få ut av resan.

 • Åka bil med dig

 • Ta bilder på någon strand

 • Morgon-Yoga på stranden

Hon fick i uppgift att se ut bra fotovänliga platser - Danmark nästa!

För att öka vår spontana känsla började vi fantisera om att sova i bilen, vakna på en strand… Vi packade ner drömfångare och ljusslinga först av allt. Sova med stil var nr 1. Mannen i huset fick oss motvilligt att ta med tältet efter upplysningen om att sova i bilden inte bara ger dålig luft utan också skapar möjligheter för busar att besöka oss. Men de två madrasser som redan packats in i bilen skulle absolut med! Vi tänker INTE sova hårt!

Hela resan ner till Malmö pratade vi, planerade hur vi skulle köpa en gammal hippibuss och bo i, ta med Wille på olika platser runt om i landet (och Norge … älskar naturen där!!!). Kanske kunde man köpa en Van? Vi hittade coola tält man kan koppla till olika bilar, takboxar med sovlatser… Hela vår värld skulle bli annorlunda och jag kände hur hela jag redan efter bara en dag var så mycket mer äventyrlig än tidigare.

Vädret vände, de soliga dagarna verkade gå mot sitt slut precis när vi bestämde oss för att resa… sååå typiskt. Vår resplan ändrades och vi bestämde att solen får leda vägen, inte platserna. Första målet blev Mön, den lilla söta ön söder om Köpenhamn. Där skall det finnas en strand med vita berg som är superhöga… skulle bli en riktigt cool bild. Man ska ju alltid reka lite innan fotograferingen (haha) sagt och gjort, vi parkerade och gick för att “bara kolla in stället”, imorgon skulle vi fotografera.

1,2 km med nästan enbart trappor… har du någon aning om hur mina softa-promenader-med-hunden-ben mådde? Bådas ben skakade när vi stod stilla… helt galet. Vi konstaterade att vi inte är världens smartaste människor, men det är okej för vi får på detta sättet starka kroppar. Vacker plats, dags att gå upp. Jag tror jag såg värre ut än vad det var, men om någon frågat mig om jag nyss duschat hade svaret kanske blivit Ja. Totalt genomsvett, fy rackans vilka jobbiga trappor!

Campingen låg nära och tältet åkte upp snabbt och lätt. Madrasser, täcke och kudde var på plats, drömfångare i taket och två ljusslingor som gjorde allt precis så där mysigt som vi tänkt oss. Just precis då kändes livet heeelt perfekt!

Kvällsyoga på stranden, ett snabbt bad i ett kallt hav och en vacker solnedgång. Kan livet bli bättre?


danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 2 800.jpg
danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 6.jpgNatten kom, ugglor, syrsor, rådjur eller räv eller något som skrek som ett barn, kylig natt och dimma som gjorde att allt kändes fuktigt på morgonen. Det blev inte många timmars sömn och visst, madrasserna var bra mycket bättre än liggunderlag men min kropp kändes som om jag var typ 90 år.

Upp och hoppa, ny dag, nya möjligheter. Glömde tandkrämen i tältet, bara att gå de hundra meter tillbaka för att hämta, mobilen som signalerar att den nästan är helt urladdad, magen som är lika tom. Lång frulle i det lilla kök campingen hade… allt för att hinna ladda mobilerna. Duschar som ja… kanske inte riktigt var vår grej även om jag tror många campingar har mycket värre än det här. Att ha en mage som bara tycker om att gå på toa hemma börjar redan nu kännas som ett problem. Det var i den stunden vi kände det båda två… det här är inget för oss. En natt och vi var besegrade. Drömmen om det romantiska campinglivet var inte alls som vi tänkt oss. Sagt och gjort, vi bokade ett hotellrum!

Innan vi for mot Köpenhamn och den lyx vi nu såg fram emot så hade vi några saker som skulle avklaras. Först på listan stod det en promenad till stranden igen och ta några bilder. Kroppen kändes rätt okej efter gårdagens trappgång, trodde nog det skulle kännas mer i benen än vad det gjorde.Mii Belle Photo säger Ja med fotograf Malin Richardsson danmark 800.jpg
danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 5.jpg

Lika varm denna gången då jag kom upp, men glad och skönt matt i kroppen. Vi åkte mot en strand för att sola och äta lunch. Precis när vi kom fram gick solen i moln, vinden ökade. Lunch blev det bakom några sanddynor, men den där mysiga slappa stunden av att bara vara uteblev. Vi åkte istället mot Köpenhamn och det fyrstjärniga hotell vi bokat rum på. … hemma! Kanske inte riktigt hemma men åh vad det här kändes mer som vi. Kvällsmat på en restaurang inne i stan, sitta och se på folk, strosa runt för att sedan ta godis med oss i sängen och se på Safe Haven. Nu är livet på topp igen!

danmark miibellephoto.se fotograf malin Richardsson 3.jpg
Jag vet inte hur det är annars men under den veckan som jag ganska intensivt följt vädret i Danmark har det växlat från 0% regn till 74mm/h… det är sant, en dag stod det 74!!! (dagen efter var det ändrat till 35mm/h… fortfarande för mycket för oss). Denna dag var det regn överallt! … ingen strand, inga bilder… prefekt dag för shopping! Fem timmar på Emporia fick oss att längta hem. Sagt och gjort, vår resa var över. Huuur mysig som helst är det att bara vara tillsammans, att prata och bara vara. Jag kommer för alltid och alltid säga JA oftare till spontana äventyr!

Fin söndag till dig.

kram Malin
Något nytt

 

Nytt namn, ny hemsida… jag kan inte med ord beskriva hur bra det känns! Kanske är det lite löjligt att något sånt skall behöva göras, men det är som att jag talar om för mig själv:

Nu börjar ett nytt kapitel i ditt liv!

Visst började det redan i oktober då studion öppnades, men då arbetade jag fortfarande som förskollärare. Under våren har jag jobbat extra och det tar ett litet tag innan en verksamhet får kraft. Nu jobbar jag bara som fotograf och efter att jag varit på bröllop i 14 timmar igår (resvägen på 2½ timme är inte inräknad) så är jag så så trött, men också så fyllt av lycka över alla de underbara människor jag mötte! Alla fantastiska tal som får mina ögon att vattnas, all den kärlek och glädje. Under en stund på kvällen tänkte jag att det är helt galet att få betalt för något som är såhär kul!


I den insta challange som jag har #mittsommarjag (skulle du ha lyckats missa den så kan ni läsa mer HÄR) så är veckans ämne är Något Nytt. När jag planerade utmnaingen och skrev ämnena hade jag inte en tanke på att namnbytet skulle hinna bli klart och att jag dessutom skulle få igång en hemsida :) Mitt något nytt blir namnet, hemsidan och mina nya skyltar utanför studion.


Mii Belle Photo miibellephoto.se med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås (1) 1000.jpg


Något annat nytt är en ny produkt som jag erbjuder mina kunder. Fine art print


Pryder min annars ganska vita korridor

Pryder min annars ganska vita korridor

Mii Belle Photo miibellephoto.se med fotograf Malin Richardsson Skene Kinna Kungsbacka Borås (5) 1000.jpg

Men egentligen handlar #mittsommarjag om att må bra, kanske lite mer att ta hand om sig själv och just nu är 80% av mitt liv jobb. Det är högsäsong och tiden att ta hand om mig själv är begränsad… men när jag sitter där och redigerar bilder så njuter jag av att lyssna på en ljudbok. Mycket av redigeringsjobbet är rutin jobb och då är det lätt att lyssna på något bra. Jag har mina favoriter och bara längtar tills någon av dem skall skriva något nytt!

På storytel kan du hitta dem:

Jenny Colgan

Lucy Dillon

och helt fantastiska Jojo Moyes

Ett tips jag fick av en fin följare var serien om Fridrika Bergman som börjar med boken Askungar av Kristina Ohlsson. Sååå bra, inte lika imponerad av serien på tv och ska jag vara helt ärlig tyckte jag den var så kass att jag inte såg klart… Så OM du gillade serien kommer du älska böckerna och Om du inte gillade serien men gillar kriminalare med lite djup så tror jag du kommer gilla de här böckerna.

Något nytt jag provar denna veckan är: “Kockskola för ensamma hjärtan” av Marita Conlon-McKenna.

Nästan bara måbra böcker här :) Lyssnar du på ljudböcker? Har du något tips till mig?

Nästa veckas tema handlar om vad du

Inspireras av

Jag önskar dig en skön söndag!

kram kram, Malin

Ps, ta en titt på hemsida för någonstans på familjesidorna har jag gömt ett erbjudande. Sök efter knappen “Något Nytt”

NU HÄNDER DET...

Japp, nu är det dags för Fröken Foto att byta stil… eller nej, kanske inte så mycket stil, men byta namn. Stilen är detsamma så ni kommer känna igen er, men namnet bli…

Mii Belle Photo fotograf Malin Richardsson miibellephoto.se 1600.jpg

Så från och med söndag så är adressen till hemsidan:

www.miibellephoto.se

Varför? Då jag startade Fröken Foto var inte tanken att jag skulle säga upp mig och jobba med det som heltid. Det var mer en kul grej jag gjorde på helgerna. Jag var förskollärare på veckorna och tyckte att jag kunde vara fröken även på helgerna. Glädjen för jobbet växte och en dröm började ta form.

“Tänk om jag faktiskt skulle kunna vara fotograf på heltid?” 

Jag fick rådet att om jag ville bli en stor bröllopsfotograf var jag tvungen att byta namn. Det rådet fick jag för några år sedan och det har gnagt lite i mig, så nu blev det av. Inte för att bli en stor bröllopsfotograf, jag är fullt nöjd med att jobba varje lördag på sommaren * haha *, nej utan för att jag sagt upp mig från förskolan, ser att jag både vill och kan göra detta på heltid och då känns det helt rätt. Tiden är inne.

Namnet Mii Belle kommer från mina mellannamn som jag är galet förtjust i, så valet var inte svårt. På lördag byter jag sidan och de som följer mina nyhetsbrev kommer få chansen till riktigt bra erbjudanden. Vill du skriva in dig på nyhetsbrev du också, klicka HÄR (skrolla ner lite så ser du en knapp där det står Nyhetsbrev)

Har du några tankar om det som jag skrev? Snälla, skriv en liten kommentar.

Fin måndags kväll till er!

kram kram, Malin

Jag har ett ord på det!

Jag har ett ord på vad jag är…

en flexitarian!

En flexitarian är en som äter mycket grönt och vego, men som älskar kött och inte vill sluta med det. För några år sedan började vi äta mer vegetarisk mat och upptäckte att vi mår så mycket bättre av det. Nu har även ungdomarna vant sig och det börjar bli mer roligt att laga det till alla… men inte alltid. För mig är det att hitta en balans, man gör något gott för sig själv, för miljön och mot köttindustrin. När jag fann den här boken fick jag ett ord på det jag länge varit! Det handlar om att hitta en bra balans.

mii belle photo miibellephoto.se mat vego fotograf familj gravid new born skene kinna borås göteborg kungsbacka Fröken Foto foto studio 2.jpg


Veckas ämne i insta utmaningen handlar om balans, något jag ständigt jobbar på. Det är ju helt galet hur svårt det kan vara ibland. Att man kan älska sitt jobb så mycket att det är svårt att ta ledigt…. eller sötsaker. Denna veckan har jag inte bara jobbat på att komma i balans mellan jobb och fritid utan tagit itu med det sockerbegär som en period full av student, avslutningar och kalas medfört.

mii belle photo miibellephoto.se fika donat kaffe fotograf familj gravid new born skene kinna borås göteborg kungsbacka Fröken Foto foto studio 3.jpg

Häng med i nästa veckas ämne du med! (man behöver absolut inte vara med varje vecka, bara när det passar!) Nästa veckas ämne är “Något Nytt”

Fin söndag till er.

kram kram, Malin

Kan det bli bättre?


miibellephoto.se fotograf Fröken Foto Malin Richardsson (2) 800.jpg


Kan det bli bättre? Svaret är ja!!!

Allt kan bli bättre, även om man ibland måste vara lite nöjd också. Veckans utmaning på instagram med temat: Vill förbättra … ja, det blev inte riktigt som jag först tänkt mig. Tiden sprang liksom ifrån mig igen ;) Jag har en hel del saker här hemma som jag vill förbättra, men den här veckan fick gå till mina fina gravida kunder som kommer att komma till studion inom kort.

Ett helt nytt paket har skapats (men inte publicerats än). Idag tog jag första bilderna med en helt underbar familj som väntar att en liten ska komma. Jag bara längtar tills jag kan visa er allt, men en liten titt från studion kan ni få :)

miibellephoto.se fotograf Fröken Foto Malin Richardsson (3) 800.jpgTill detta har jag förbättrat möjligheterna för bra bilder med att köpa in lite mer kläder, något jag också bara kan ge en smygtitt på, men snart, mycket snart får ni se mer.Det jag planerade för veckan (som jag så smått påbörjade) var en utmaning som the one and only Pick up Limes på YouTube gav för ett bra tag sedan. Hon är en av mina stora favoriter på youtube och utmanar till lite mer minimalism. Att gå igenom hela hemmet och fundera på vad som är värt att spara eller inte. HÄR är hennes klipp och även om jag inte kom så långt som jag tänkte denna veckan så är det något jag skall göra denna sommaren.


Att fotografera mycket kräver också att man sparar bilderna på ett bra sätt. Jag både beställde och fick hem nya hårddiskar som förenklar mitt arbete. Något som förbättrar arbetet är att jag tog och sorterade alla gamla, skrev på undersidan vad som är på och har organiserat om lite. Känns riktigt bra!

Denna veckan handlade det som sagt om att vilja förbättra något, nästa vecka om att finna balansen. Att ständigt vilja bli bättre, smartare, få ett finare hem eller vad det nu än må vara så kan det skapa en inre stress. En negativ stress där dygnets alla timmar inte räcker till.

Jag älskar sociala medier och är en riktig junkie när det kommer till Pinterest och Instagram... så mycket kul, så mycket jag vill göra och tiden räcker inte till. Att se vad man har och vara tacksam för det är för mig en form av balans. Vad är balans för dig? Stå på händer? Ha date med sin respektive minst en gång i månaden? Jobb och träning är något som inte alltid har rätt balans i mitt liv, hur känner du?


Finna Balansen är nästa veckas tema!

Stor kram till er!

Malin

Ge Bort

Så här ser det ut när jag ger bort kundernas bilder

Så här ser det ut när jag ger bort kundernas bilder

Det är söndag och det innebär insta challange #mittsommarjag. Veckans tema var Ge Bort.

Tid är något som jag upplever att människor i min omgivning har lite av. Jag kan bara gå till mig själv, tid är något jag planerar över noga, något jag prioriterar på olika sätt. Det är också därför jag uppskattar när någon ger tid.

Att ge tid kan göras på olika sätt. Att aktivt vara med någon, lyssna och bygga relationen är nog finast av allt, men kanske uppfattas det konstigt om man kommer till kalaset utan något med sig…. de får ju min tid * ha ha*.

Till våra vuxna vänner älskar vi att ge bort mat. Temakorgar beroende på vem personen är och ibland kombineras det med något hemmagjort, saft, marmelad eller som här granola.

Så här gör jag min granola

Jag blir lite som ett barn, öppnar skåpet och ser vad vi har hemma. Jag älskar att bara plocka det som finns i skåpet, inte behöva tänka på mått utan låta ögat se vad som blir en rimlig balans av allt. Grunden är alltid havregryn.

Blanda lite vatten, olja och honung i en kopp och häll över havregrynen.

In i ugnen 200 grader i ca 10 min tills de blir gyllenbruna.

Ibland åker Dinkelflingor och / eller Rågflingor också med in i ugnen. När den sedan kommer ut blandar jag havregrynen med Vetegroddar, Hirsflingor, Russin, Gojibär, Kokosflingor, olika fröer. Ibland kryddar jag med ingefära och kanel, ibland med kardemumma.

Jag gör likadant då jag bakar bröd!

Jag gav mina inne växter en spa dag utomhus!

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (1).jpg
mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (3).jpg
självbevattning… såååå bra! Trots det kan de behöva lite spa :)

självbevattning… såååå bra! Trots det kan de behöva lite spa :)

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (7).jpg

Min hjälpsamma kille :)

Mannen fick en lite lapp i veckan då han skulle på affärsresa. Jag försöker gömma små lappar då och då till honom, bara en lien tanke med kärlek.

mittsommarjag insta challange 2019 Fröken Foto frokenfoto.se fotograf Malin Richardsson miibellephoto (21).jpg

Tema nästa söndag: Vill förbättra

Jag har länge, så länge jag minns varit nååågot sämre på att organisera... vårt förråd. Min man skulle nog säga att jag inte besitter förmågan alls när det kommer till förrådet *haha*. Det kan också handla om prioriteringar. Trots detta så hittar jag. Så fort någon behöver något så frågar de mig och trots att saken inte varit framme på flera år så vet jag var den finns. Mitt problem är inte att jag inte har koll eller att jag inte känner mig strukturerad, jag är det bara inte på samma sätt som resten av i familj. Det är något jag verkligen vill förbättra hos mig själv. Därför har mannen och jag utmanat oss själva (inte så mycket utmaning för honom kanske, vi får se) att gå igenom i stort sätt hela vårt hem på 30 dagar.

Min absoluta favorit #thebestever är Pick Up Limes på YouTube. Jag skulle kunna berätta hur mycket hon inspirerar men jag väljer att låta dig se om hon är något för dig. Klippet i länken är ett tag sedan hon gjorde men det är först nu som tiden är inne för mig att anta utmaningen. Kanske är det något som passar dig också?

Har du något du vill förbättra? Färgen på huset? Ny jord till blommorna eller kanske komma i sommarträningsmood. Jag ser fram emot att höra mer om det om drygt en vecka.

Har du inte hört om utmaningen innan? Det är lugnt! HÄR finns info :)

Igår hade jag heldags bröllop vilket idag innebär trött kropp och extremt trötta ben/fötter. Idag ger jag inte bort så mycket, idag ger jag mig själv en ledig dag.

Fin söndag till er!

kram Malin

Mommy and me

stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (45).jpg

Ni bara måste hålla med om att denna puss säger mer än 1000 ord! Kärlek på hög nivå!

För en liten tid sedan gav jag ett erbjudande inför morsdag, fotograferingar mamma barn. Här är några bilder från de fotograferingarna. Stunder fulla av kärlek mellan mor och barn.

stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (46).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (38).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (39).jpg
mommy and me hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson skene 2019 (10).jpg
stämplade Familjebilder hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna (14).jpg
stämplade Familjebilder hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna (16).jpg
mommy and me hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson skene 2019 (39).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (6).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (7).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (8).jpg

Disko!

stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (9).jpg
stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (22).jpg

Mormor and me

stämplade Mommy & me Inez hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna 2019 (25).jpg
Tre generationer

Tre generationer

stämplade Familjebilder hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna (20).jpg
stämplade Familjebilder hos Fröken Foto Malin Richardsson fotograf Skene Kinna (19).jpg

När barnen själva får fixa olika kombinationer… grymt bra jobbat!

Byta platser med varandra… och fort skall det gå

stämplade Sandras mommy and me hos Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto.se fotograf skene kinna (5).jpg
stämplade Sandras mommy and me hos Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto.se fotograf skene kinna (1).jpg
stämplade Sandras mommy and me hos Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto.se fotograf skene kinna (4).jpg
stämplade Sandras mommy and me hos Fröken Foto Malin Richardsson miibellephoto.se fotograf skene kinna (16).jpg

Många fina kombinationer fick de till. Nu önskar jag er en fin lördag och hoppas ni ses på instagram imorgon, insta challange #mittsommarjag med tema Ge bort imorgon.

kram kram Malin

#vardagslyx

Välkommen söndag! Söndag för mig är vila! Det är den dagen på veckan som jag har flest lediga timmar ;) och idag är jag så så trött. Igår var det bröllop i Bosebo ( Småland) och det var med lycka i kroppen jag åkte hem där ifrån. Så många härliga människor och så många vackra möten fulla av kärlek. Men det tar på krafterna att vara 100% fokus en hel dag, så idag har jag en skön vilodag.


Att skapa en utmaning tillsammans med er är bara så kul! Jag har tänkt lite extra på att vara i nuet, lyxa till vardagen och jag tänker att det skall få bli en vana framöver.


Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (1).jpg
Göra en sån enkel sak som att snygga till vattnet lite :)

Göra en sån enkel sak som att snygga till vattnet lite :)

Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (4).jpg
Köpa en ny god dressing

Köpa en ny god dressing

Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (5).jpg

Haha, inser att mitt lyx i vardagen handlar nästan bara om att äta ;) Jag får bli bättre på att lyxa på annat sätt också. Förhoppningsvis får jag lite tips av er idag.

Det alltid uppskattat när av barnen då det serveras bananplättar till frukost.

Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (7).jpg
Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (6) 2.jpg
Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (8).jpg

Att ta en egenstund i solen med en trädgård som blommar för fullt. Något jag ibland tar för givet, men som jag uppskattar väldigt mycket. En Islatte och en busig hund som sällskap gör stunden ännu bättre.

Vardagslyx fröken foto Malin Richardsson miibellephoto 2019 insta challange mittsommarjag (9).jpg

Nästa vecka är temat:

Ge bort

vi ses på instagram på #mittsommardag


Nu önskar jag er en riktigt härlig söndag.

kram kram Malin


#mittsommarjag

Grönt hemma växter plantor Fröken Foto Mii belle photo Malin Richardsson fotograf i marks kommun Kungsbacka Varberg Borås Göteborg studio i Skene (3).jpg

Något som får mig att må bra är växter. Världsmästare på att sköta om dem är jag inte, men att omge mig av dem mår jag bra av. Vad får dig att må bra? Du berättar precis så mycket du själv vill, men det hade varit superkul om du vill vara med i sommarens utmaning på instagram.

Reglerna är enkla.

 • Lägg upp en bild på instagram på aktuell söndag (ämnen och dagar ser du längre ner)

 • Beskriv bilden och tagga

#mittsommarjag

 • Gå in på så många andra som du hinner och ge lite kärlek. Ju fler du går in hos, ju mer kärlek får du tillbaka. Superenkelt!

Grönt hemma växter plantor Fröken Foto mii belle photo Malin Richardsson fotograf i marks kommun Kungsbacka Varberg Borås Göteborg studio i Skene (2).jpg


Tillsammans kommer vi skapa en idébank full av “må bra” tips.

Om du missat mitt nyhetsbrev igår (som innehöll lite hemlisar :) ) så går det att läsa på onsdag via en länk på hemsidans startsida ( Knapp: missade du förra nyhetsbrevet? ) Det kommer kanske vara till hjälp om du kör fast någon vecka och får idé torka.

Kom ihåg, känner du stress över utmaningen, lägg ner! Det skall vara kul!!! Det är DIN tolkning och jag hoppas det blir många olika varianter. Det är precis det som gör utmaningar så roligt. Det här handlar inte om snyggaste bilden utan om hur väl du tar hand om ditt sommar jag.

Och nu till det som jag tror du väntat på…

sommarens ämnen!


9/6 VARDAGSLYX

16/6 Ge bort

23/6 Vill förbättra

30/6 Finna balansen

7/7 Något nytt

14/7 Inspireras av

21/7 Få energi

28/7 På tallriken

4/8 Säga ja

11/8 Det lilla extra

18/8 Bara för mig

25/8 Tacksam över


Nu blir det en vecka av vardagslyx! Vi ses på instagram om en vecka.

kram kram
MalinAtt växa...

fröken foto malin richardsson fotograf mii belle photo kök frukost lugn växter 2.jpg


Det finns något i att lära sig nya saker som jag tycker om. Det skapas energi och driv i min kropp och jag älskar att växa som människa då jag lär mig nya saker. Från att ha varit en hobby fotograf som fotograferade droppar på ett blad, till att nu stå här med studio och fullbokad bröllopskalender. Känslan av lycka väller upp i kroppen. Den energin som skapas vill jag dela med mig av, men jag vill också att ni är med mig på resan att utmana mig själv denna sommar.

Utmaningen för mig är att behålla lugnet, harmonin i kroppen och inte låta stress och för mycket sena kvällar vid datorn ta över livet. Jag tänker göra detta med hjälp av en insta challange! Ni bara måååste hänga på!!!

Hela tanken är att vi delar med oss av våra tips och idéer till andra. Tillsammans skapar vi en idé bank och ger varandra lite insta kärlek.

För några år sedan hade jag en fotoutmaning som varade ett år, 52 olika ämnen. Så himla roligt. Vi var ganska många som var med, alla var inte med alla veckor, men många var det. Det blev ett sånt härligt gäng och många kände att det blev lite tomt när året var slut. Flera har frågat om vi kan göra om det och nu är det dags igen, men inte i ett år.

En sommar får det bli, från 2 juni - 25 aug, 12 olika ämnen och temat för sommarens challange är “Må bra”


Hur gör man? Vad är det för ämnen?… jag är säker på att du har många frågor :)

Alla ämnen i utmaningen kommer att presenteras här på bloggen den 2 juni, men vill ni få försprång så skriv in er på mitt nyhetsbrev. Det kommer den 1 juni och ni har en dag extra att tänka på vilka ämnen ni vill vara med på. Nyhetsbrevet kommer också innehålla tips och idéer inom foto, erbjudanden, må bra och lite av allt där i mellan.

En ny...

Ni hittade hit! Så roligt! Har ni sett att jag gjort om min hemsida… helt ny! Allt är typ helt nytt!

Våren är här och det betyder att vinterdvalan som biter tag i mig runt januari äntligen har släppt! Nu är det full fart igen och full fart betyder just nu fix med hemsidan. Det är mycket mer info, ni kan se film från studion och en massa tips. Men… mer kommer det innan sommaren, missa inte!

En liten ny människa är på gång också. Finaste Hege kom med sin Johan och Julie. Första gången jag träffade dem var för snart tre år sedan då hon väntade Julie. Midsommar helg, vind vid havet i Varberg och dessa helt underbara människorna från Norge. Nu kom de på besök i studion, Julie skall bli storasyster.


Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (12)-horz.jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (15)-horz.jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (14).jpg

Så himla go tjej! Snacka lite med lille bror.

Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (29)-horz.jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (31).jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (32).jpg
Familjebilder 2019 hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson Skene Kinna Borås Kungsbacka (61)-horz.jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (35).jpg
Familjebilder 2019 hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson Skene Kinna Borås Kungsbacka (53).jpg

Några bilder med bara föräldrarna blev det också, men efter en liten stund blev det kaffepaus :)

Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (33).jpg

Sen fick tjejerna lite egentid.

Vill du ha egentid med ditt/dina barn så har jag ett erbjudande till alla mammor just nu. Läs mer HÄR

Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (23).jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (24).jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (19)-horz.jpg
Familjebilder 2019 hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson Skene Kinna Borås Kungsbacka (41).jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (26).jpg
Familjebilder 2019 hos fotograf Fröken Foto Malin Richardsson Skene Kinna Borås Kungsbacka (43)-horz.jpg
Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (44)-horz.jpg

Hege fick låna en av mina gravidklänningar och vi kan väl konstatera att Johan som kastar släp gjorde ett riktigt bra jobb! (och inte ser man honom heller där han gömmer sig bakom sin fru)

Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Mii Belle Richardsson Kinna Borås Kungsbacka (41).jpgMissa inte morsdag erbjudandet, Mommy and me!

Barn är man till sina föräldrar hela livet, ingen åldersbegränsning åt något håll.Det är så himla roligt när ni lämnar en kommentar, så skriv något litet bara.

Håll utkik, fler nyheter kommer inom kort och vill du vara säker på att inte missa något så gå med i Fröken Foto Studio Facebook grupp

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram kram Malin
Mommy and me

Det är påsk och i alla fall jag är långledig! Som om det inte skulle vara nog, jag ääälskar värmen som kommit, solen, känslan av att vakna till liv igen. Det ger mig så mycket energi att jag gärna delar med mig.

Är du mamma och tycker om att ge barnen lite kärlek då och då?

Kanske har jag något för dig…

Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 12.jpg
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 7.jpg
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 8.jpg

26 maj är det morsdag och det vill jag fira i år med att låta dig som mamma göra en fotografering där temat är skratt, kärlek och bus. Min fototeknik grundar sig i en fotograferingsform som heter Beloved. Det är stort i USA och handlar om just Beloves = Älskad. Som alltid gör jag min egna tolkning av sakerna och har utvecklat den vidare till något som både är roligt och kan ge er fina bilder.

Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 6.jpg
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 5.jpg
 

Vad går det då ut på?

Ni får små uppgifter av mig att göra för att lättare slappna av framför kameran och samtidigt koncentera er på era nära och kära. Göra något roligt tillsammans, säga fina saker till varandra och samtidigt få bilder.

 
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 2.jpg
 

Mommy and me


För dig som mamma:

 • 45 min fotografering

 • Personlig planerad fotografering beroende på ålder på ditt/dina barn

 • 2 förstoringar i valfri storlek upp till A4 format ingå

Pris: 580 kr

Fotograferingen sker i studion (kungsfors center i Skene) och dagarna för fotograferingen är

 • 18/5-19

 • 25/5-19

Begränsat antal platser!Nu är det dags för mig att sätta mig efter en hård arbetsdag i trädgården, kanske lite rött, mannens sällskap, sol… livet kan inte bli bättre än såhär.

 
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 13 2.jpg
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 3.jpg
Mommy and me hos Fröken Foto Skene Fotograf Malin Richardsson Kinna Borås Göteborg 4.jpg

En liten skatt

frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (1).jpg

Tänk att detta lilla underverk är två månader. Hon kom in i studion med sina nyfikna ögon, så liten men ändå så vaken och med. Jag hade glömt hur nyfikna de är redan vid den åldern och jag smälte direkt. Denna lilla skatt med sitt stora hår och sina många ansiktsuttryck. Ni är så lyckligt lottade <3

frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (2).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (5).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (20).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (4).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (19).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (10).jpg

Med sitt mörka hår och stora vackra ögon och sin rävdräkt var hon perfekt i mitt “green room”.

frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (12).jpg
frokenfotostudio.se Ellie 2 mån hos Fröken Foto Studio i Skene fotograf Malin Richardsson 2019 Baby Barn Kinna Göteborg Borås varberg Kungsbacka (16).jpg

Tack för att ni kom till studion så jag fick träffa er underbara tjej.

kram Malin

Möt Kinzie

stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (3).jpg

Hunden, människans bästa vän sägs det och ja, med min 1½ åriga vilding är jag beredd att hålla med. Som bröllopsfotograf får jag frågan om jag tar bilder på djur, svaret har tidigare varit: “Ja, jag har ingen träning på det men jag provar gärna.” Fler och fler frågar mig om jag kan ta kort på deras hundar då de har en stor plats i parens liv och som självklart skall få en naturlig plats även på bröllopsdagen. Kort och gott, jag köpte en kurs på nätet och nu har jag nästan gått klart hela kursen. Jag bad om en provmodell och fick träffa denna helt fantastiska tik.

Jag ville med mina miljöer trycka lite extra på hennes personligheter och samtidigt provfota min nya miljö (man måste fota in sig för att se vad som är bra och vad som behöver ändras på) När jag bokade med Emma kände jag inte till Kinzies story och jag bad Emma berätta hur hon är. Detta är hennes story:

stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (23)-horz.jpg
stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (25).jpg
stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (26).jpg


För 11 år sedan var Emmas man ute och gick i skogen,

hör något och ser en hund.

Mager, smutsig och kontaktsökande.

En tik som längtar efter lite kärlek.

Efter åtta veckor hos polisen får de adoptera henne, ingen letade efter henne, ingen saknade henne… och här var mitt hjärta helt fast! Min åsikt om detta behöver jag knappast säga högt… mina ögon vattnades när jag läste raderna hon skrev. Jag kan på riktigt inte förstå hur grymma en del människor är. Trots denna tråkiga start i livet älskar Kinzie skogen och hon älskar sin familj. Att vara till lags, få deras gillande är det viktigaste för henne. Med sina 11 år är hon inte bara lojal, snäll och klok… hon är också helt vild! * ha ha * jag låg dubbelvikt då hon upptäckte pipisen i leksaken… total bananas gick hon… and I love it!stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (32).jpg

Att jag hade skapat en “skogs” miljö kändes bara så passande. Jag älskar växter, jag älskar djupet som en stig kan skapa och jag har haft hjälp av min fina vän Linnéa att måla en bakgrund där man får känslan av en stig.

stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (4)-horz.jpg

När Kinzie först kom till studion föll jag för henne med en gång. Glatt kom hon fram till mig, kolla av vem jag var och ett godkännande kom strax efter då hon ställde sig och lutade mot mig för att gosa. Vilken härlig start! Med nyfikna och lekfulla ögon modellade hon och tack vare Emma som stod intill mig hela tiden gick jobbet lätt. Böcker i bakgrunden får representera hennes kloka lojala sida.Jag vet inte vad ni tycker ( snälla, berätta gärna i kommentarerna) men jag äääälskar den här mörk turkosa bakgrunden och till Kinzies gyllenbruna färg är det riktigt snyggt.


Vad hon också älskar är att gosa i sängen och självklart skall hon ta en stund och mysa in sig lite.


stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (46).jpg
stämpel Kinzie 2019 hos Fröken Foto Studio Skene med fotograf Malin Richardsson Tik Hund Djur Kinna Borås Göteborg Kungsbacka Varberg (49)-horz.jpg

Efter en timmes hårs jobbande i studion blev hon trött, tungan åkte in och hon lade sig ner. Tack Kinzie och Emma för en superfin stund! Jag är så tacksam för den här fotograferingen för nu vet jag…

… det här bara måste jag göra igen!

Därför bjuder jag

5 st hund eller katt ägare

på en fotografering med

50% rabatt!!!

Ni får allt som ingår i en vanlig fotografering för halva priset, dvs 795 kr. Fotograferingen sker i min studion i Skene… först till kvarn!

kram Malin